Gej par koji smije udomiti djecu: Bit će nas 20 u obitelji

gej
GEJ par Ivo Šegota i Mladen Kožić može udomiti djecu, odlučio je Ustavni sud. Odlukom je zaključeno da su sudovi i nadležna tijela dužni svima pod jednakim uvjetima omogućiti sudjelovanje u "javnoj usluzi udomljavanja".

Takav zaključak sud je donio razmatrajući prijedloge za ocjenom ustavnosti tri članka Zakona o udomiteljstvu, za koje je niz stranaka, udruga i pojedinaca ustvrdio da diskriminiraju istospolne partnere.

Šegota i Kožić su u kratkom intervjuu za Index otkrili kako su se osjećali nakon odluke suda.

Kožić: Kao nakon polufinala Wimbledona 2001.

"Wimbledon 2001., polufinale, meč Gorana Ivaniševića i Tima Henmana. Mislim da je trajao tri dana i Goranova pobjeda na kraju, takav neki osjećaj je bio", rekao je Kožić.

Straha od reakcije okoline nije bilo.

"Nismo osjećali strah, nije bilo nikakvih ozbiljnih prijetnji, prevladavale su poruke podrške... Imamo podršku naših obitelji i prijatelja. Neki anonimni ljudi koji su na Fejsu nešto i napisali nisu nas previše uznemiravali", kazao je Šegota.

Šegota: Nikad ne odustajte od svojih snova

Svoju obitelj u budućnosti vide kao veliku.

"Najmanje dva člana, najviše dvadeset. Živjet ćemo u Svetoj Nedelji, kuća će biti gotova za par mjeseci", dodao je Kožić.

Šegota je za kraj poslao motivacijsku poruku.

"Nikad ne odustajte od svojih snova. Mislim da je to univerzalna poruka za sve ljude, bez obzira na rasu, nacionalnost i na seksualnu orijentacija. Treba vjerovati u svoje snove, pratiti svoje snove i raditi sve da se ti snovi ostvare", zaključio je Šegota.