Glumili policiju: Sarajlije Touarega vozili pod rotacijama pa dilali speed, uhapšeni su

.
Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti koje su usmjerene na sprečavanje i suzbijanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, dana 26.05.2024.godine oko 20:00 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih PU i PS Travnik i Jedinice za specijalističku podršku MUP-a uspješno su realizovali još jednu akciju, saopćeno je iz MUP-a SBK.

 

Akcija je izvedena u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, kojom prilikom je u ulici Šehida, općina Travnik, izvršeno zaustavljanje i pretres putničkog motornog vozila marke Touareg, kao i vozača A.F. (35), suvozača A.Č. (35) i putnika u vozilu S.V. (39), svi iz Sarajeva.

Pretres je izvršen na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik.

Prilikom navedenog pretresa pronađeno je i oduzeto oko jedan kilogram bijele praškaste materije upakovane u pvc foliju, za koju se sumnja da je opojna droga speed, jedna međunarodna policijska iskaznica, jedna svjetlosno-zvučna policijska signalizacija – “blinkeri”, sredstvo za vezivanje – “lisice”, crna potkapa – “fantomka” i jedan taktički prsluk.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “Lažno predstavljanje.”

Ovakve i slične aktivnosti službenici policije nastavit će se i u narednom periodu.