Goca Tržan tviterašima iz BiH poručila: Djedovi su vam bili Srbi

Srbijanska pjevačica Goca Tržan na ranijem tweetu o podršci svjetski poznate pjevačice Dua Lipe švicarcima albanskog porijekla nakon sinoćnje utakmice Srbija - Švicarska ušla je u raspravu s jednim brojem Bosanaca i Hercegovaca koje je nazvala "Srbendama".

Dua Lipa, pjevačica kosovskih korijena, pozdravila je način na koji je Xherdan Shaqiri proslavio odlučujući pogodak (gestikulacija orla) nakon sinoćnje utakmice Srbija - Švicarska. 

To se nije dopalo srbijanskog pjevačici Goci Tržan koja je upitala da li će neko zabraniti emitovanje Dua Lipe na radiostanicama. Nije dugo trebalo da na njen tweet krenu odgovarati i korisnici iz Bosne i Hercegovine. 
 



Tržan je vidno izrevoltirana komentarima počela Bosnace i Hercegovce nazivati Srbima objašnjavajući kako se oni ne moraju izjašnjavati trenutno kao Srbi, ali da su im djedovi ili pradjedovi sigurno bili Srbi. 
 



"Dobro je Srbendo. Iscooliraj. Mogu i da te blokiram, ali bi to bio baš kompliment . Hvala", napisala je Tržan u odgovoru Edinu iz BiH. 
 



Pošteđeni nisu ostali ni Hrvati koje je također nazvala Srbima i to nakon komentara jednog korisnika Twittera koji je naveo da njenu muziku ionako ne sluša niko dalje od Zvornika. 
 



"Javi im tamo na prijelazu u Zvorniku da me zadrže jer dolazim za par dana u Sarajevo na koncert", napisala je Tržan.