Godinama tukla muža, držala ga zaključanim te mu uzimala plaću

Porodično nasilje

Zbog osnovane sumnje da je protupravno oduzimala slobodu svome mužu kao i zbog nasilja u porodici, Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je ispitalo šesdesetčetverogodišnju hrvatsku državljanku.

Osnovano se sumnja da je osumnjičena od 2017.-te godine pa sve do juna 2022. godine, u gradu na području Istre, zlostavljala svoga šesdesetsedmogodišnjeg mužab tako što je svakodnevno bila fizički nasilna prema njemu uz vrijeđanje i omalovažavanje uz onemogućavanje kontakata sa drugima i s članovima porodice.

Dalje se osnovano sumnja  da je osumnjičena odlazila sa svojim mužem na posao kako bi ga mogla kontrolirati te tražila od njega da joj predaje svoju plaću nakon čega bi mu ona davala manje iznose.

Po povratku s posla ona bi mu oduzimala ključeve vozila kao i vozačku dozvolu i telefon te ga zakljkučanog držala u sobi.

U petak je prihvaćen prijedlog Općinskog državnog odvjetništva od strane Županijskog suda  u Puli, te se osumnjičenoj određuje istražni zatvor kako ista ne bi utjecala na aktere krivičnog djela, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Koliko god ovakvi slučajevi porodičnog nasilja zvučali nemogući, ipak se dešavaju i teško ih je procesuirati zbog postupka dokazivanja ovakvog krivičnog djela.