Golema eksplozija u Nashvilleu, ulica razorena. Policija: Ovo je namjerni napad

.
U CENTRU Nashvillea došlo je do goleme eksplozije.

"Vjerujemo da je netko namjerno uzrokovao eksploziju na božićno prijepodne u centru Nashvillea", rekao je glasnogovornik policijske postaje Metro Nashville.

Glasnogovornik Don Aaron je na jutrošnjoj kratkoj konferenciji za novinare kazao kako su nakon dojave o sumnjivom vozilu službenici Odjela za eksplozivna sredstva upućeni u središte grada, da bi ubrzo nakon toga oko 6:30 sati ujutro došlo do značajne eksplozije povezane s tim vozilom.

"Vjerujemo da je eksplozija namjerno uzrokovana", rekao je Aaron.

Ozlijeđene tri osobe

Glasnogovornik vatrogasne službe Nashvillea Joseph Pleasant je priopćio kako su u incidentu ozlijeđene tri osobe i da su prevezene u bolnicu. Dodao je kako ni jedna od njih nije u kritičnom stanju.

Incident istražuje više američkih agencija, kako lokalnih tako i saveznih, uključujući FBI i ATF, rekao je Aaron.

Svjedok događaja, Buck McCoy, rekao je za CNN da se eksplozija dogodila točno ispred njegove zgrade.

"Cijela ulica je bila u vatri. Vatra je progutala tri automobila. Drveće je popadalo na ulici, krhotine stakla su bile posvuda. Ljudi su odlazili iz svojih kuća sa svojim životinjama. Vatrogasci su mi rekli da se što je moguće više udalje od ovog područja", kazao je.

Gradonačelnik Nashvillea John Cooper rekao je za CNN da je upoznat s incidentom i da je na putu do mjesta događaja. Dodao je da je do eksplozije došlo na 2. Aveniji u starom, povijesnom dijelu grada.

POGLEDAJTE VIDEO OVDJE!