Gordan Jandroković novi predsjednik Hrvatskog sabora

Home

Gordan Jandroković novi predsjednik Hrvatskog sabora


Većinom glasova Hrvatski sabor je nakon višečasovne burne rasprave i međusobnih optužbi izabrao HDZ-ovca Gordana Jandrokovića za novog predsjednika Sabora, koji će na toj funkciji zamijeniti šefa Mosta Božu Petrova, koji je podnio ostavku.

U prvom obraćanju zastupnicima, Jandroković je poručio da se Hrvatska nalazi pred novim izazovima u bitno izmjenjim međunarodnim i bezbjedosnim okolnostima.

"Politička stabilnost, stabilnost institutija i ekonomski razvoj, glavni su ciljevi Hrvatske", rekao je Jandroković i pozvao zastupnike da se okupe oko tih ciljeva.

On je zastupnike pozvao i na odgovornost na međusobno uvažavanje, toleranciju na prihvatanje razlika, te na izbjegavanje uvrjedljivog govora.

"Da prije svega budemo kretni i da budemo ljudi", rekao je.

Ocijeni je da su se njegovim izborom za predsjednika Sabora stvorili uslovi za kontinuitet rada Sabora i političku stabilnost.

"Očekujem da će odmah po okončanju lokalnih izbora premijer predložiti Saboru nove ministre. Time će se stvoriiti uslovi za nastavak rada iz programa vlade", rekao je Jandroković, uz obećanje da će kao, kako je rekao, prvi među jednakima raditi na očuvanju ustavnih vrijednosti, vladavine prava, zaštite ljudskih i manjinskih prava i prava na jezičnost i postupanje.

 

(Izvor: Nezavisne.com)

Tagovi
Objavio: Pet, 05/05/2017 - 17:03

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top