Gorila njiva u Velikoj Kladuši- 78 pacijenata u Hitnoj- 6 upućeno u Bihać

.

Požar na njivi u Mekanovićima zahtijevao je intervenciju velikokladuških vatrogasaca koji su, prema riječima dežurnog vatrogasca Sadikovića, požar gasili od 14.36h do 16.00h.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h evidentirali su jedno krivično djelo. Javni red i mir nije narušavan. Saobraćaj se, također, odvijao bez zastoja.

Isporuka električne energije na području općine Velika Kladuša je uredna.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša zatražilo je 78 pacijenata, od kojih je šest upućeno na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać. Dežurni su bili doktori Amra Zulić i Kasim Selman

Duge su kolone vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Deleuša i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima Bosne i Hercegovine promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta.

Prije polaska na putovanje iz BIHAMK –a savjetuju provjeru potrebne dokumentacije za osobe i vozilo, te provjeru stanja na putevima i graničnim prelazima

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C, na jugu zemlje do 36°C.

Stabilne atmosferske prilike imat će pozitivan uticaj na zdravstveno stanje i raspoloženje hroničnih bolesnika i meteoropata, pri čemu će se tegobe kod osjetljivih osoba umanjiti. Vrijednosti UV indeksa će biti visoke, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju zaštiti od sunca i vrućine u najtoplijem dijelu dana, te po potrebi reducirati boravak na otvorenom.