Gorjela kuća u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Vatrogasci su izlazili na teren u tri navrata, rekao nam je dežurni Delanović. Jedna intervencija se odnosila na gašenje požara koji je zahvatio kuću u mjestu Odobašići pri čemu je zabilježena veća materijalna šteta, ali na sreću, bez povrijeđenih lica. Intervencija je trajala od 10.03h do 12.20h. Preostale dvije intervencije na Begluku (od 13.27h do 14.10h) i u Kudićima (22.30h do 23.30h) odnosile su se na požare na njivama.

U protekla 24h na području općine Velika Kladuša zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira. Evidentirana je i jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih lica.

29 pacijenata obratilo se za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja. Dežurne doktorice bile su Aida Dedić i Amra Zulić. Jedan pacijent je upućen na dalje liječenje.

Prema informaciji iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša, nema prijavljenih kvarova i prekida u elektronapajanju.

Stanje na putevima i vremenski bilten za drugi dan vikenda:

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća nesmetano, uz povoljne uslove za vožnju. Poboljšanjem vremenskih prilika povećao se broj biciklista i motociklista na saobraćajnicama, posebno u gradskim zonama. Molimo sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Držite odstojanje i izbjegavajte rizična preticanja. Bicikliste i motocikliste molimo da koriste zaštitnu opremu.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. U popodnevnim satima očekujemo pojačanu frekvenciju saobraćaja, kako na svim važnijim putnim pravcima u zemlji, tako i na većini graničnih prelaza.

U Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U drugom dijelu dana prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

Biometeorološka prognoza je povoljna, većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Nakon vedrije noći i prohladnog jutra, danju ugodnije uz umjereni porast temperatura i duže sunčane intervale. Savjetujemo Vam da slobodno vrijeme provedete na otvorenom.