Gorjele njive i šume u Velikoj Kladuši- policija evidentirala dvije saobraćajke

asd
I danas veoma vruće, temperature do 41 stepen, sutra osvježenje

– Velikokladuški vatrogasci bilježe dva izlaska na teren. Prema riječima dežurnog vatrogasca Grahovića, radilo se o zapaljenju njive i šume u Drmaljevu (od 14.05 do 14.35h) te zapaljenju njive u Johovici, Babići (od 19.30h do 20.30h).

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u svom izvještajnom periodu bilježe dvije saobraćajne nezgode. U jednoj od nezgoda lakše je povrijeđeno jedno lice. Krivičnih djela nije bilo, a nije narušavan ni javni red i mir.

– Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u protekla 24h evidentirala je 87 građana koji su zatražili pomoć. Dežurni doktori Ševal Mešanović i Mustafa Hodžić uputili su tri pacijenta na dalje liječenje.

– Kako saznajemo iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša, isporuka električne energije je uredna.

– Vodosnabdijevanje je stabilno, kažu nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

– U jutarnjim satima dolazi do pojačane frekvencije vozila, posebno na dionicama u gradskim centrima, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška, Orašje, Zupci, Hum i Deleuša. Na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

 – Veoma vruće vrijeme i danas očekuje se u BiH, sa dnevnom temperaturom do 41 stepen C , ali od sutra meteorolozi najavljuju osvježenje sa padavinama, lokalno i nepogode. Dnevna temperatura danas kretaće se od 35 do 41 °C. Nakon toplog dana, tokom noći na utorak ponegdje na sjeveru je moguća slaba kiša.

Slaba kiša u utorak, 17. augusta, moguća je ujutru na sjeveru i zapadu, a kasnije će povećanje oblačnosti usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu koji će se preko centralnih dijelova širiti ka ostalim krajevima.

Lokalno su moguće i nepogode u vidu pojačanog vjetra u zoni padavina, kao i pojava grada. Uveče i tokom biće noći oblačno, sa kišom povremeno u južnim i centralnim krajevima. Temperatura zraka će biti u osjetnom padu tokom dana. Jutarnja od 14 do 20, na jugu do 26 stepeni, a najviša dnevna od 24 do 30, na jugu, jugoistoku i istoku od 31 do 35 stepeni Celzijusovih.

 – Biometeorološke prilike slične kao u proteklom periodu, ugodnije u prijepodnevnim satima, potom vruće i sparno, uz nadprosječne temperature zraka. Približavanje poremećaja u sjeverozapadnim i istočnim područjima će dodatno uticati na povećanje tegoba kod hroničnih bolesnika i osjetljivih osoba.