Gost Sebija Izetbegović: SDA Cazin organizuje javnu tribinu

Gradski Izvršni odbor Stranke demokratske akcije Cazin na 19.sjednici koja je održana jučer, razmatrao je pripreme i organizaciju Javne tribine u okviru obilježavanja 29. godišnjice osnivanja SDA Cazin.

Tribina ce se održati 06.07. (subota) s početkom u 19:30 u Kuturnom centru Cazin. Gost tribine je gospođa Sebija Izetbegović na temu ZNANJE JE NAŠA SNAGA!

Ovom prilikom pozivamo članove i simpatizere SDA i sve građane grada Cazina da prisustvuju ovom događaju.

Izvršni odbor se također posvetio i analizi 19. sjednice Gradskog vijeća Cazin. Evidentno je bahato ponašanje predsjedavajućeg vijeća koji namjerno derogira značaj i ulogu vijeća kao zakonodavnog organa vlasti od samog početka ovog mandata.

Stava smo da su pojedini izvještaji javnih preduzeća frizirani i prikrivaju stvarne probleme u tim preduzećima, posebno JKP Vodovod. Budžetska rezerva se i dalje troši mimo zakona na način pridobijanja političkih poena vladajuće stranke na prostoru drugih općina i gradova iz budžeta Cazina.

Zadužen je klub Vijećnika SDA Cazin da napravi analizu i uputi nadležnim institucijama sve nezakonite radnje i poslovanja u domenu nadležnosti Gradskog vijeća Cazin.

(SDA Cazin)