Govedarica: S diktatorima nema razgovora, Ivanić i ja odbijamo kafu s Dodikom

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica ponovio je zahtjeve za ponovnim brojanjem glasova zbog, kako je naveo, izborne krađe te kazao da odbija poziv Milorada Dodika za sastanak i ispijanje kafe.

"Mislim da u ovoj zemlji niko nema pravo niti iko želi da se istina ne utvrdi. Sve političke partije u zemlji ne bi trebale imati ništa protiv da se utvrdi šta se desilo i kakva je bila volja birača, a ne brojača", kazao je Govedarica koji je u izbornoj trci izgubio od Željke Cvijanović za funkciju predsjednika Republike Srpske.

On je naglasio da je raznim nepravilnostima njemu oteta pobjeda te pogažena volja naroda. 

"Ovo je ozbiljno narušavanje i Krivičnog zakona BiH koji propisuje zatvorske kazne za one koji na različite načine utječu na nezavisnu građana. Vidjeli ste kako je Dodik vodio kampanju s namjerom da s polugama vlasti u rukama, prijeti i zastrašuje mnogobrojne građane koji žive u Republici Srpskoj. Da smo civilizovana i demokratska zemlja on bi imao velikih problema sa zakonima. Nažalost nismo demokratsko društvo jer je režim na čijem je čelu predsjednik SNSD-a Milorad Dodik. On je na čelu režima pravio zloupotrebe i pritiske, on je napravio nove standarde i želi nas pretvoriti u svoje poslušnike i podanike", rekao je predsjednik SDS-a.

Govedarica je poručio da se želi boriti protiv režima i da zbog toga neće prihvatiti Dodikov poziv na kafu kako bi se razgovaralo o političkoj situaciji u tom bh. entitetu.

"Ne želim sjediti, razgovarati niti piti kafu s nekim ko se nalazi na čelu režima i koji je od SDS-a pokušao napraviti terorističku organizaciju, koji je nama koji vodimo Savez za pobjedu i opoziciji stavio razne obojene revolucije za vrat, krvave scenarije u RS-u te prijetio i zastrašivao na sve načine i koji je od porodice Dragičević napravio neprijatelje Republike Srpske", dodao je Govedarica.

On je poručio da se čuo s Mladenom Ivanićem i da će oni razgovarati danas na Trgu Krajine gdje će se sresti i sa Davorom Dragičevićem, ocem ubijenog Davida.

"S diktatorima nema razgovora", zaključio je Govedarica.

Slične stavove o izbornim rezultatima i prevarama ponovili su predsjednici NDP-a i PDP-a Dragan Čavić i Branislav Borenović.