Najbolji prijatelj Admira Sovića: Govorio je da će pobiti djecu

U ponedjeljak sam bio kod njega u kući. Igrao se s njegovom djecom, počinje potresnu ispovijest Asim Delić, prijatelj Admira Sovića, koji je prekjučer ubio svoje troje djece, a zatim se objesio.

– Nije mi se javljao. Znao sam da nešto nije u redu – ispričao je Delić za Dnevni avaz.

Asim kaže da je Admir bio ljubomoran što njegova supruga ide stalno u Sarajevo i da mu je često to pisao na Facebooku u njihovoj svakodnevnoj komunikaciji.

– Stalno je bio ljut na nju što ode od kuće pa je nema. Ali, nisam mogao ni zamisliti da bi mogao ubiti svoju djecu – priča Delić.

Kaže da ne vjeruje da se ovo desilo.

– Nema opravdanja za ovo što je uradio. Mi smo radili zajedno. Jedanput sam mu se javio da idemo na pivo, rekao je da ne može jer će djeca ostati sama. Pitao sam ga gdje mu je žena, samo mi je rekao da je opet otišla u Sarajevo – priča Delić.

Dok razgovaramo s njim u neposrednoj blizini kuće u kojoj se dogodio zločin, u ulici Muje Hrnjice u Malom Lugu kod Bihaća, Asimu stalno stižu poruke.

– Pitaju ljudi je li moguće da se ovo dogodilo. Ni ja ne mogu da vjerujem. Svašta je pričao, pričao je i da će to uraditi, ali ko bi mu povjerovao da može dići ruku na svoju djecu – kaže Delić.