Kolinda Grabar-Kitarović: Imam genetske predispozicije za karcinom

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović nalazi se u Turskoj, a novinarima je tamo objasnila zašto je bila na pregledu u privatnoj poliklinici.  

- Imam genetske predispozicije, nažalost. Od četvero mojih baka i djedova, troje je umrlo od karcinoma. Ja svake godine radim magnetnu rezonancu dojki i unutrašnjih organa - rekla je novinarima. 

Potvrdila je i da je u januaru bila na infuzijama u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu. Rekla je da je imala virozu, a morala je ići na put, prenosi Index.hr.

Podsjetimo, hrvatski mediji su objavili da je Kolinda Grabar-Kitarović u januaru više puta bila na infuziji u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu, a prošlog je petka bila i na pregledu u jednoj privatnoj klinici pored Zagreba, navodno na mamografiji. Radi se o poliklinici "Radiochirurgia" Zagreb, koja se bavi dijagnostikom i liječenjem karcinoma. A kako su objavili iz poliklinike, ona je bila i posebna gošća božićnog domjenka u decembru 2018. 

Grabar-Kitarović boravi u Istanbulu na konferenciji Svjetska mreža poslovnih anđela 2019. Tom se prilikom obratila sudionicima konferencije. 

- Moja najvažnija poruka vama jest da je Hrvatska otvorena za posao. Na vama je da iskoristite poslovne prilike i projekte koje nudimo. Na nama je, pak, da osiguramo poslovnu klimu. Budite sigurni da Hrvatska radi sve kako bi poboljšala poslovnu klimu - poručila je Grabar-Kitarović. 

Predsjednica je nakon obraćanja u razgovoru s novinarima istaknula da je investitorima posebno naglasila koliko talentiranih ljudi Hrvatska ima. 

- Međutim, ideja sama po sebi bez novaca i bez podrške ostaje, nažalost, samo ideja. Zato sam pozvala investitore da pomognu takvim mladim ljudima. Posebno mladima jer vidimo da ove nove firme koje se osnivaju u Hrvatskoj najbrže postižu rezultate - poručila je Grabar-Kitarović.