fbpx Grabar-Kitarović: Moja savjest je čista, rezultati Vučićeve posjete će se tek vidjeti

Grabar-Kitarović: Moja savjest je čista, rezultati Vučićeve posjete će se tek vidjeti

Home

Grabar-Kitarović: Moja savjest je čista, rezultati Vučićeve posjete će se tek vidjeti


Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja se proteklih dana našla na udaru kritika zbog poziva i posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, odbacila je danas, kako je rekla, zlonamjerna tumačenja njene izjave o protestima povodom te posjete, te poručila da je njena savjest mirna.

"Želim vrlo jasno i nedvosmisleno da odbacim zlonamjerna tumačenja moje izjave o protestu povodom dolaska predsjednika Vučića u službenu posjetu Republici Hrvatskoj. Ni na koji način nisam dovela u pitanje pravo na protest. Imam puno razumijevanje za udovice poginulih i umrlih hrvatskih branitelja te za braniteljska udruženja koji su koristli svoje demokratsko pravo i izrazili svoj stav o dolasku predsjednika Vučića", rekla je Kitarović za portal Direktno.

Objasnila je da je, kada je govorila o pojedincima s rubova političkog spektra, kojima se ne smije dopustiti da diktiraju državnu politiku, mislila na one pojedince s krajnje ljevice i desnice koji svojim istupima i ponašanjem čine nemjerljivu štetu Republici Hrvatskoj.

"To nisu ni udovice hrvatskih branitelja ni hrvatski branitelji. Kao što sam se s predstavnicima 25 braniteljskih udruženja sastala uoči posjete tako ću se s njima sastati i ovih dana kako bi ih upoznala s rezultatima razgovora, s posebnim naglaskom na otkrivanje sudbina naših nestalih branitelja i civila", navela je Kitarović.

Kazala je i da će se rezultati posjete tek vidjeti. 

"Moja savjest je mirna. Sve što činim, činim u interesu hrvatskog naroda i države, a naš najveći interes je mir i stabilnost u ovom dijelu Evrope", jasna je bila Kitarović, koju je, inače, Vučić pozvao u uzvratnu posjetu Beogradu, što je ona prihvatila.

Hoće li predsednica Kolinda Grabar-Kitarović uistinu ostati bez podrške braniteljske populacije, osnovno je pitanje koje se postavlja nakon što je dio ratnih veterana koji su protestirali u ponedeljak protiv posjete Vučića.

 

(Izvor: Avaz)

Objavio: Wed, 14/02/2018 - 17:57

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top