Grabar-Kitarović: Odnosi Hrvatske i Srbije sad su narušeni

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je danas komentirala incident koji je u srbijanskoj Skupštini u srijedu izazvao osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj gazeći hrvatsku zastavu, a zbog kojeg se delegacija Sabora RH vratila iz Beograda isti dan kad je posjet i započela.

Grabar-Kitarović kaže kako Srbija sada mora utvrditi je li Šešelj zaista učinio to što kaže da jest. U slučaju da se utvrdi kako je zaista gazio zastavu RH, hrvatska predsjednica kaže kako bi trebao biti adekvatno i kažnjen. A kazna za takva djela u Srbiji je tri mjeseca zatvora ili novčana kazna. Jučerašnji incident narušio je odnose Hrvatske i Srbije, kaže hrvatska predsjednica, ali se nada kako to neće izazvati dodatno verbalno nasilje, te da neće biti drugih posljedica.  

Grabar-Kitarović je poručila i kako ne zna tko je srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću rekao da je tijekom njegovog boravka u Hrvatskoj zapaljena srpska zastava, ali da to nije istina i kako to može potvrditi i Veleposlanstvo Srbije u Hrvatskoj.