Donacija Općine Vareš: Grad Bihać dobio višenamjensko vozilo

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je danas Zdravka Maroševića, načelnika Općine Vareš. Posjeta Bihaću iskorištena je kako bi se zvanično izvršila primopredaja višenamjenskog vozila Gradu Bihaću.  Naime, Općinsko vijeće Vareša donijelo je odluku o donaciji višenamjenskog vozila Gradu Bihaću kao znaka podrške građanima Bihaća u svijetlu migrantske krize.

Ovo je moralna podrška gradu Bihaću i njegovim stanovnicima. Jer ako jedna mala općina kao što je Vareš može pomoći Bihaću, onda je poruka danas jasna svima u ovoj zemlji. Očekujemo podršku nadležnih državnih institucija kada je u pitanju migrantska kriza, a mi smo primjer drugima i očekujemo konkretne poteze nadležnih“ – kazao je načelnik Marošević.

Zahvalivši se građanima i rukovodstvu Općine Vareš na donaciji, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić kazao je da je donacija u moralnom smislu velika podrška Bihaću i njegovim stanovnicima.

Mi se već dvije godine suočavamo sa problemom migranata koji dolaze u Bihać i koji su svojim dolaskom promijenili način života i općenito stanje u našem gradu. Sami se nosimo sa ovim problemom i u toj borbi evo imamo podršku malih lokalnih zajednica kao što je Vareš. Nama u Bihaću ne treba novac kako bi smo riješili migrantsku krizu, već želimo da država i Evropska Unija shvate šta se ovdje dešava i da se ovaj problem riješi“ – kazao je gradonačelnik Fazlić.

Image