fbpx Grad Bihać i Mreža vijeća učenika USK-a potpisali Memorandum o saradnji

Grad Bihać i Mreža vijeća učenika USK-a potpisali Memorandum o saradnji

Home

Grad Bihać i Mreža vijeća učenika USK-a potpisali Memorandum o saradnji


S ciljem podrške mladima grada Bihaća, Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća potpisao je zajedno sa Kenanom Kečanovićem,  predsjednikom Mreže vijeća učenika Unsko – sanskog kantona, Memorandum o saradnji za poboljšanje položaja srednjoškolaca, promocije aktivizma mladih i razmjeni informacija.

Kako je istaknuto na današnjem potpisivanju,  Memorandumom se uspostavljaju okviri mehanizma saradnje između Gradske uprave i Vijeća učenika, posebno u oblasti poboljšanja položaja srednjoškolaca i mobilnosti, te informiranosti mladih koji će imati konkretan uticaj na poboljšanje kvaliteta njihovog života, te podsticanje njihove odgovornosti unutar lokalne zajednice.

„Shodno danas potpisanom Memorandumu, Gradska uprava promovisati će Vijeće učenika kao partnera u dostizanju željenih standarda u zadovoljavanju potreba srednjoškolaca u gradu Bihaću. Također, uključiti srednjoškolce u proces donošenja odluka u skladu sa važećim zakonima, te omogućiti srednjoškolcima sa područja grada Bihaća da volontiraju u Gradskoj upravi Bihaća“-kazao je gradonačelnik Fazlić.

Zahvalivši se gradonačelniku na podršci , Kenan Kečanović, predsjednik Mreže vijeća učenika Unsko – sanskog kantona, kazao je da će Vijeće u sklopu svojih redovnih aktivnosti i zahvaljujući potpisanom Memorandumu, promovisati aktivizam mladih srednjoškolaca, te pružiti  potrebne informacije Gradskoj upravi o aktuelnim problemima mladih u gradu Bihaću.

 

(Izvor: KABINET GRADONAČELNIKA BIHAĆ)

Tagovi
Topic
Objavio: Wed, 05/04/2017 - 13:24

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top