Grad Bihać i ove godine učestvuje na godišnjoj konferenciji Mreže Omladinskih banaka „MOBA 2020"

BIHAĆ
Grad Bihać i ove godine uzeti će učešće na godišnjoj konferenciji Mreže Omladinskih banaka „MOBA 2020", koja će se održati od 07. do 09. februara 2020. godine u Sarajevu.

Konferencija „MOBA 2020" će, pored 300 članova i članica 43 Odbora Omladinskih banaka, okupiti 43 predstavnika i predstavnice partnerskih opština/općina/gradova koji će razmijeniti dosadašnja iskustva i ideje o tome kako potaknuti dobru ekonomiju i aktivizam mladih u lokalnim zajednicama kroz program Omladinske banke.

U toku konferencije su planirane teme su uloga predstavnika lokalnih vlasti u Programu Omladinske banke, Omladinske strategije gradova/opština/općina , predstavljanje partnerskih gradova/opština/općina u lonac.pro, Mozaik impakt inkubator: uspješne priče i izazovi i predstavljanje i razvoj plana rada programa Omladinske banke za 2020. godinu.

S tim u vezi pred konferenciju u Sarajevu, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je novoizabrane članove Omladinske banke Bihać. Istaknuvši opredjeljenje gradske administracije da bude partner i u narednom periodu mladima u Bihaću, on je naglasio da je Grad Bihać ove godine povećao svoje učešće u Omladinskoj banci na 12.000 KM, što će uz sredstva Fondacije Mozaik biti respektabilan iznos od 27.000 KM sve projekte koji budu prijavljeni.

„Vaš izbor u Omladinsku banku Bihać i vaša spremnost da u jednom timskom radu osnažite položaj mladih u Bihaću kroz podršku kreiranju novih projekata, govori koliko ste spremni i voljni da svojim radom napravite iskorak za malde u našem gradu“ – kazao je gradonačelnik Fazlić.