Grad Bihać podržao projekt „Socijalni dan“

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini organizira danas „Socijalni dan“ kao mogućnost da se srednjoškolcima pruži priliku da dobiju prvo radno iskustvo.

Za volontiranje svakog srednjoškolca predviđena je uplata dnevnica od strane poslodavaca u Fond Socijalnog dana ASuBiH-a iz kojeg će se finansirati projekti srednjoškolaca u lokalnim zajednicama.
Ove godine dvadeset volontera provesti će radni dan u Gradskoj upravi Bihać i imati priliku da na jedan dan volontiraju i provedu 8 sati na radnom mjestu. 
„Grad Bihać odazvao se ovogodišnjem projektu „Socijalnog dana“ podržavši na taj način mlade iz Bihaća da iz školskih klupa upoznaju se sa radom Gradske uprave Bihać“- kazao je gradonačelnik Šuhret Fazlić.
Sredstva koja se prikupe u Fond Socijalnog dana bit će iskorištena za realizaciju projekata srednjoškolaca u njihovim lokalnim zajednicama. Srednjoškolci će imati priliku da identifikuju problem koji postoji u njihovoj lokalnoj zajednici te će realizacijom projekata uticati na rješenje problema.