Grad Cazin: Evidentirane tri intervencije Vatrogasne jedinice Cazin i teža saobraćajna nesreća u Puškarima

CAZIN
CAZIN

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -3 stepena Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 92,00 cm. Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala dvije intervencije. Zabilježen jedan slučaj remećenja javnog reda i mira i to u 18:25 Kapići, loženje vatre na otvorenom prostoru bez nadzora (prema Gradskoj odluci);

Jedna saobraćajna nezgoda u 13:55 M42 Puškari, 2 m/v, materijalna šteta, 1 TTP. Vatrogasci su imali tri  intervencije: 09:30-12:29 Gnjilavac-Šukani, požar dimovodnog kanala i dijela krova; 15:20-16:18 Gnjilavac, požar na njivi; 18:50-19:45 Kapići-Brdo Smrdan, požar niskog raslinja;

Zbog požara na dimnjacima u sezoni grijanja savjetujemo građanima da prilikom loženja vatre obrate veću pažnju i postupaju s krajnjim oprezom.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 61 pacijenat dok je sanitet jedan put. Zbog aktiviranog klizišta i pucanja vodovodnih cijevi na području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima saobraćaj je i dalje obustavljen; vozi se alternativnim pravcima. (JKP VODOVOD).

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać – PJD Cazin obaviještava kupce da će zbog planiranih radova na elektroenergetskim objektima da će dana 16. i 17.03.2020. doći do prekida u isporuci električne energije 06:00- 06:30 sati za trafo-područja: Rajak 1 i 2, Mutnik 1 i 2, Mutnik Harbaši, Mlin Ćoralići, TPP, Hušići, Ćoralići Križ 1 i 2, Gornji Ćoralići, Lpjićja 2, Pekara Kapić, Gornji Kapići, SE Cazin, Farma Mokreš 1 i 3, Straža, Trstovac, Farma Prkos, Gradina-Čardak, Crpilište Mutnik, Prkos, Muranovići, Separacija Liđan, Betonara Vrelo, Dehidratorska Vrelo, Vrelo, Pjanići 1 i 2, Krndija 1 i 2, Gornji Nadarevići, Krivajski Puškari 1 i 2, Krivaja 1 i 2, Hirkići, Lulići, Hamulići, Porčići, Tržačka Platnica 1 i 2, Donja Barska Kožar, Kovečevići 1, 2 i 3 Hasanagići, GSM Nuhanovići, Hajder, Murići, Čajići Vodovod, Čajići 1 i 2.

Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a stanje na cestama 16.03.2020. u 06:30 sati:

Zbog straha od širenja koronavirusa, Srbija i Crna Gora su zatvorilili sve granične prelaze prema Bosni i Hercegovini. Ulazak u te zemlje je dozvoljen samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak u tim zemljama i vozačima teretnih vozila.

Granični prelazi prema Hrvatskoj za državljane Bosne i Hercegovine su u funkciji i na njima se vrši detaljna kontrola putnika i robe. Izuzetak su oni putnici koji su u zadnjih 14 dana boravili na teritoriji visoko rizičnih zemalja (Kina, Iran, Italija, Južna Koreja), kao i zemalja: Japan, Singapur, Malezija, Bahrein, Njemačka, Francuska, Švajcarska, Španija, Austrija, Engleska, Nizozemska, Švedska i područje Bela Krajina u Sloveniji. Oni će biti zadržani u 14-dnevnoj izolaciji. Apelujemo na vozače da unutar BIH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa. Ukoliko putujete budite maksimalno oprezni i držite odstojanje između vozila.