Grad Cazin i ove godine izdvojio 175.000 maraka za proizvođače mlijeka

Home

Grad Cazin i ove godine izdvojio 175.000 maraka za proizvođače mlijeka


Iz Budžeta Grada Cazina godišnje se za razvoj poljoprivredne proizvodnje izdvaja između 300.000 i 400.000 maraka i to je praksa koja se kontinuirano provodi već dugi niz godina.

Proizvođačima mlijeka danas je počela isplata ovogodišnjih poticaja.

„Za poticaje u proizvodnji mlijeka obezbjeđeno je 175.000 maraka i ta sredstva su danas isplaćena na njihove račune. Riječ je o planiranim sredstvima koja su dio Budžeta i to je praksa koju redovno primjenjujemo“, kaže Ismet Đuzelić, šef Službe za finansije Grada Cazina.

Najveći broj proizvođača mlijeka u ovom dijelu BiH egzistira upravo na području Cazina, a lokalna zajednica financijske poticaje isplaćuje i za druge poljoprivredne proizvođače.

„Nakon poticaja za mljekare, do kraja godine će biti isplaćeni i poticaji za proizvođače jagodičastog voća. Zatim, pčelarima, a potom i vlasnicima plastenika i ostalim registriranim proizvođačima povrća“, kaže Zuhad Porčić, stručni suradnik u Službi za poljoprivredu.

U okviru podrške domaćim poljoprivrednim proizvođačima, kojih je preko 2.000 registriranih, Grad svake godine finansira i izradu mliječnih kartona te cijepljenje protiv antraksa i ovakva praksa prisutna je već više od deset godina.

 

(Press Grad Cazin)

Tagovi
Topic
Objavio: Wed, 30/08/2017 - 11:04

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top