Grad Cazin je za školu dao NAŠE PARE i nema nikog da nas nije makar jednom slagao

.

 

Priča o borbi roditelja za svoju djecu i njihovo pravo da što prije dodju u klupe svoje škole Cazin 1 se nastavlja. Pročitajte jučerašnje objave sa njihove FB grupe:

“Opet ne možemo, a da se ne osvrnemo na pomenuti prilog TV USK i izjavu predstavnika Grada Cazina. Grad je dao 400 hiljada KM? Ok. Hvala. Trebao je napomenuti da su to NAŠE PARE, al je valjda zaboravio (teško je popamtiti sve instrukcije).

 

Do nas je u ovim mjesecima naših aktivnosti došla informacija da je Grad Cazin platio stolariju oko 400 hiljada KM. Nakon te informacije neko je spomenuo: ''ja nisam išao u školu al i ne moram biti pametan da bi shvatio da ono tamo ne vrijedi toliko''.

Onda smo se raspitali i provjeravali. Ljudi koji se bave stolarijom su izračunali koliko je ugrađeno kvadrata stolarije plus vrata i ostalo, te kad su stavili cijenu neke bolje stolarije (iznad prosječne) teško su mogli ''nategnuti'' da pređe 200 hiljada (NAŠIH PARA).

Interesantna informacija. Nas roditelje to toliko nije interesovalo i nismo ''kopali'' ali ima onih koji jesu. Čuli smo danas da vještaci po tom pitanju već uveliko rade svoj posao. Ali mi pitamo slijedeće. Zašto izvođač ne zamijeni popucala stakla (krila), kojih ima stotinjak?

Zašto ih nije zamijenio do 27.05. kada im je trebala biti aktivirana bankovna garancija? Da li je bankovna garancija aktivirana? Ako jeste zašto se već nije našao izvođač da to zamijeni?

Je li u cijeloj ovoj situaciji zadnjih mjesec dana u pitanju samo nesposobna direktorica Škole ili se može namirisati nečiji inat? Zar su zaista svi zaboravili da je ovo naš Grad, naša Djeca, naša Škola, naše Pare? Vrijeme je da ih podsjetimo. Vidimo se uskoro na protestima. Kod Naše Fontane.”- objavilj su na FB grupi Roditelji, uposlenici i učenici Osnovne škole Cazin 1.

 

U svojoj drugoj objavi se pozivaju na ranije dogovore i obećanja koja opet nisu realizirana. “Kaže nam izvođač Dole: sve će biti završeno do petka 28.05. pa ću za vikend utegnuti okolo sve poravnati i srediti, ne treba meni Čistoća...

Evo danas 05.06. On kaže ja svoje završio. Treba pratiti ove općinske izvođače bar znamo koga ne treba privatno angažirati.

Iako svi sve znamo, ipak nemam riječi. Imal itko u cijeloj ekipi da nas nije barem jednom slagao, uvrijedio inteligenciji. Al probudili smo se, konačno. Podrška roditelja za predstojeće proteste je iznad očekivane. Kad neće da nas gledaju zadovoljne u školi, gledat će nas nezadovoljne pod prozorom.” - zaključili su na FB grupi.