Grad Cazin nastavlja pružati podršku mladim poduzetnicima

Još pet korisnika potpisali su ugovore o dodjeli poticajnih sredstava od Grada Cazina za pokretanje novih biznisa. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je 20.000 konvertibilnih maraka i po riječima korisnika, itekako će dobro doći kao podrška u registraciji i uspostavi obrta s kojima se počinju baviti. Grad Cazin ove je godine različitim programima podržao ukupno 50 biznisa.

-„Ukoliko se samo dio od ukupnog broja novoregistriranih nastavi uspješno razvijati to bi u konačnici rezultiralo i značajnim brojem novozaposlenih što je velika i značajna stvar. Naravno, naša ideja je bila upravo poticaj i ohrabrenje svima koji razmišljaju u ovom pravcu. To nije mala brojka i mi smo zadovoljni, a naša podrška se nastavlja u svakom pogledu“, istaknuo je Nermin Ogrešević, gradonačelnik Cazina.

Glavni cilj i posljednjeg javnog poziva bio je poticajnim sredstvima dati podršku održavanju pozitivnog trenda poduzetničke aktivnosti , a očekivani rezultat osnivanje pet novih biznisa koji će uskoro početi sa radom.