Grad Cazin: Uskoro počinju radovi na rekonstrukciji ulice Bošnjačkih šehida

Početkom maja u Cazinu s realizacijom počinje projekat rekonstrukcije ulice Bošnjačkih šehida. Ulica, koja je među Cazinjanima poznatija kao „Stara čaršija“, nakon ovog projekta će dobiti sasvim novo ruho i predstavlja nastavak uređenja užeg gradskog područja započet prije nekoliko godina.

Projektna dokumentacija je spremna i građevinski radovi u ovom dijelu grada će uskoro će početi.  Projektom će biti zadržan postojeći jednosmjerni režim saobraćaja s odvijanjem kolskog saobraćaja jednom kolovoznom trakom, ali  su pješačke staze planirane s obje strane ulice. Korito Čajinog potoka se potpuno zatvara upravo stoga kako bi se dobila kvalitetna pješačka zona koja će itekako značiti za ovu ulicu i u estetskom i svakom drugom smislu. Pored građevinsko-zanatskih radova, projektom je planirana i rekonstrukcija  javne gradske rasvjete koja će biti usklađena s javnom rasvjetom u centru grada.

Po riječima gradonačelnika Cazina Nermina Ogreševića, radi se o višestruko značajnom i vrijednom projektu koji će tek otvoriti nove perspektive ovom dijelu grada.

–„Projekat je vrijedan 502.000 maraka i s obzirom da se praktično radi o prvoj fazi radova u dijelu grada za koji imamo posebne planove uređenja, vrlo se radujemo početku realizacije. Stara čaršija je dio Cazina koji je od posebnog, historijskog značaja i s novim ulaganjima vratit ćemo joj, ne samo stari sjaj nego i dati novi potencijal“, istaknuo je gradonačelnik Ogrešević.

Kako najavljuju iz Komunalno- stambenog fonda, dok traju radovi biće uložena sva nastojanja da se saobraćaj ulicom Bošnjačkih šehida ne zaustavlja, osim kada to bude nužno.