Grad lani tužilo 120 osoba zbog ujeda pasa lutalica

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća razmatran je I izvještaj o radu Gradskog pravobranilaštva Zenica za 2017. godinu. Među najbrojnijim predmetima su tužbe zbog ujeda pasa lutalica, a u prošloj godini bilo je 120 takvih predmeta.

Gradsko vijeće Zenica jučer je donijelo odluku o pristupanju izradi regulacionih planova poslovnih zona „Zenica - Sjever“ i „Zenica - Jug“.

Prodaja objekata

Kako je kazala Semira Karić, pomoćnica Gradonačelnika za urbanizam, imovinskopravne, geodetske poslove i katastar nekretnina, slijedi izrada provedbenog plana koji će biti osnova za prodaju i izgradnju potencijalnih objekata u tim zonama. Cijena kvadratnog metra zemljišta u ovim zonama bit će 50 KM. 

Na jučerašnjoj sjednici prihvaćen je i izvještaj o izvršenju budžeta Grada Zenice za prva tri mjeseca ove godine. Kako je kazala Fatima Vojvodić, v. d. pomoćnice gradonačelnika za privredu i finansije, u prva tri mjeseca ostvareni su prihodi u iznosu od 13,4 miliona KM.

Razvojna agencija

- To je za 11 posto više u odnosu na isti period prošle godine, a za pet posto više od idealnog plana. Osnovni razlog za veće ostvarenje budžeta je povećan priliv poreznih i neporeznih prihoda i prijenosa namjenski neutrošenih sredstava iz 2017. godine – kazala je Vojvodić.

Vijećnici su razmatrali i godišnji izvještaj o radu Zeničke razvojne agencije „Zeda“ kao i informaciju o poslovanju Regionalne deponije „Mošćanica“ za 2017. godinu.