Građani u Krajini su svakim danom zabrinutiji za svoju sigurnost, zdravlje i imovinu (FOTO)

Vlast u Unsko-sanskom kantonu, svoju odgovornost je prebacila na “državni nivo”, i očekivala posjetu ministra sigurnosti Mektića proteklog petka, koji bi trebao čarobnim štapićem svojom posjetom da riješi očigledni problem Krajišnika, za koji je isključivi krivac opet Sarajevo.

Međutim, iako je to problem Bosne i Hercegovine, to nije zasmetalo Vladu manjeg entiteta u BiH, koja je jučer na vanrednom zasjedanju donijela niz zaključaka sa kojima su reagirali na mogući problem, jer se prema njihovim riječima očekuje 50.000-120.000 migranata na granicama BiH.

Oni su zaključili da će čuvati sigurnost svojih građana, zdravlje svojih građana i imovinu, na način da će pojačati broj pripadnika MUP-a RS-a na granici sa Federacijom BiH, a da će od države tražiti zatvaranje granica za migrante.

Analogno Vladi RS-a, premijer Rošić i dalje šuti sa svojom “ekspertnom” Vladom dok je broj migranata na području Unsko-sanskog kantona svaki dan veći. Da li je rješenje da Rošić zatvori granice USK za migrante kao što je to uradila Vlada RS postavlja se pitanje?

Kada vidimo reakcije i paniku građana u Kantonu u kojem očigledno članovi ekspertne Vlade ne žive, bilo kakvo rješenje koje će osigurati sigurnost građanima je rješenje.

Ono što je šokantno je činjenica da u drugim gradovima, mještani kupuju karte migrantima i “šalju” ih u Krajinu, u Bihać.

naj2.jpg