Gradonačelnik Bihaća Fazlić: Nisam zadovoljan državom BiH, izdani smo

U Unsko-sanskom kantonu vanredna situacija nije proglašena, no Vlada USK-a traži da se izradi kućni red i da se migranti prestanu prevoziti u Bihać. Gradonačelnik Bihaća, Šuhret Fazlić kazao je da su Bišćani do sada uvijek pomagali migrantima, no došlo je do "kontinuiranog ubijanja grada Bihaća i Velike Kladuše, kao i USK."

"Bišćani su sigurno sačuvali obraz, mi skoro već dvije godine se nosimo s tim i do sada nije bilo problema. Nikoga nismo istjeravali, hranili smo ih, pružali im njegu, prvi smo to uradili", kazao je Šuhret Fazlić.

No, kako je ustvrdio, migrante "pohvataju u Hrvatskoj i umorne, gladne i isrcpljene odvedu u šumu":

"Oni tako očajni dođu u Bihać. I mi sad ne možemo te ljude tako gledat, moramo im pomoći."

No, kako je kazao gradonačelnik Bihaća, migranti tako očajni su počeli praviti probleme zbog čega je kućni red nužna mjera, piše N1.

"To znači da ne mogu da hodaju kuda hoće, da rade šta hoće. To je uobičajeno svugdje u svijetu. Mi smo dočekali da budemo bukvalno pregaženi u Bihaću i da iz očaja provodimo mjere jer ne znamo šta više možemo uraditi", kazao je te dodao:

"Ja nisam zadovoljan državom BiH, mi smo ovdje izdani, ostavljeni, prepušteni sami sebi."

Naglasio je da Vijeće ministara, ministarstvo bezbjednosti, Služba za strance, Granična služba ne rade svoj posao. Te da je sramno da svugdje u svijetu sa migrantskim problemom se bavi država a u Bosni i Hercegovini samo gradovi Bihać i Velika Kladuša.