Gradonačelnik Bihaća traži hitnu reakciju MUP USK!

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić uputio je hitnu urgenciju MUP USK i ministru Anelu Ramiću da policija na čijem je čelu što prije isprazni i prebaci ilegalne migrante iz zgrade Doma penzionera,da se uklone šatori (kod Đačkog doma,trim staze i partizanskog groblja),da se Odredbe o javnom redu i miru dosljedno primjenjuju,da se poveća broj i prisustvo pripadnika policije na ulicama i da se počnu kontrolisati kažnjavati autoprevoznici koji vrše transport ilegalnih migranta u Bihać.

Podsjećamo, u ponedjeljak, 25. juna, održana je vanredna sjednica Gradskog vijeća, na kojoj su vijećnici raspravljali o migrantskoj krizi koja uzima sveći mah na području Unsko-sanskog kantona, a posebno u Bihaću i V. Kladuši.

Jedan od zaključaka Gradskog vijeća bio je da Ministarstvo sigurnosti u roku od 7 dana odredi lokaciju za smještaj ilegalnih migranata koja će biti pod kontrolom Ministarstva sigurnosti BiH, u suprotnom će svi vijećnici Gradskog vijeća sa Gradonačelnikom svoje nezadovoljstvo iskazati protestom pred službenim prostorijama Vijeća ministara i Ministarstva sigurnosti BiH.

Prema informacijama sa kojima raspolaže portal USN.ba, s obzirom da se Ministarstvo sigurnosti oglušilo na ovaj zaključak, a i ne poduzimanje nikakvih mjera koje bi riješile ili počele rješavati probleme u kojima se Grad Bihać nalazi, vijećnici i Gradonačelnik će u petak ujutro uputiti se prema Sarajevu kako bi na taj način ukazali na probleme u kojima se njihov grad nalazi.