GO SDP BIH BIHAĆ: Gradonačelnik podcijenio i uvrijedio građane Bihaća

U prilogu donosimo saopštenje za javnost GO SDP BIH BIHAĆ.

Biti sa svojim sugrađanima u Novogodišnjoj noći nije samo obaveza Gradonačelnika već i čast!

U politici gradonačelnika Šuhreta Fazlića ljudi i građani Bihaća sve više zauzimaju posljednje mjesto. Od pogrešnih, samostalnih odluka i otvaranja gradskih vrata nezvanim gostima koji su promjenili naš način života i donijeli nesigurnost, do donošenja Budžeta grada Bihaća samo za odabrane.

Da Gradonačelnika građani ne zanimaju, potvrdio nam je i u Novogodišnjoj noći prvi put u dugoj istoriji Bihaća, kada se nije udostojio da bude sa svojim građanima i poželi im sretnu Novu godinu, niti je, kako to tradicija nalaže, obišao dežurne institucije u Gradu Bihaću.

Razumijemo da je lijepo skijati na austrijskim Alpama ili provoditi praznike na drugim svjetskim destinacijama, ali biti sa svojim sugrađanima u Novogodišnjoj noći nije samo obaveza Gradonačelnika, već čast, ponos, i izraz poštovanja prema onima koji ga plaćaju, i koji očekuju odgovore na brojna pitanja.

Takav uvrijedljiv postupak i nepoštovanje prema Bišćankama i Bišćanima je nečuven, i samo povećava beznađe i vjeru u institucije, posebno među mladima, od kojih većina na žalost, svoju budućnost vidi daleko pod tuđim suncem.

A i Gradonačelnik po svemu sudeći ima svoje planove bez građana, koji mu očito više ne trebaju, jer vjerovatno će on uskoro daleko od Bihaća i naših problema!?

 

PRESS SLUŽBA

GO SDP BIH BIHAĆ