Gradonačelnik Prijedora ipak nije podnio ostavku: Radi li se o neposluhu Dodiku?

.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović iako je najavio da podnosi ostavku na zahtjev Milorada Dodika, on to zvanično nije učinio. Umjesto da obavijesti CIK o okončanje mandata, Pavlović je u petak ponovo stigao na svoj posao.

Kako saznajemo, uz Pavlovića je stao kompletan Gradski odbor SNSD-a i tako se suprotstavio ultimatumu predsjednika stranke Milorada Dodika koji je pozvao Pavlovića da momentalno podnese ostavku nakon što su u javnost procurile navodne njegove fotografije na kojima se vidi kako pije veliku količinu tableta i povraća te leži pored WC šolje.

"Kako javni progon mene kao čovjeka raznim spinovima, vrijeđanjima, omalovažavanjima, koja su se posljednjih dana u pojedinim medijima pojavila, mogu da uzdrmaju odnose povjerenja koje sa građanima Prijedora gradim od stupanja na funkciju, ovim putem obavještavam javnost da prihvatam prijedlog predsjednika SNSD-a Milorada Dodika", rekao je on u četvrtak.

Ipak, Pavlović u proteklim danima nije popunio obrazac i informisao Centralnu izbornu komisiju BiH o vraćanju mandata gradonačelnika Prijedora već je odlučio poslušati lokalno stanovništvo i usprotiviti se Dodiku.

S druge strane, nejasno je i zbog čega je Dodik donio tako naglu odluku da traži Pavlovićevu smjenu, a da prije toga nije pokrenuo ni disciplinski postupak kako bi se ispitali svi navodi s obzirom da je dobro poznato kako je lider SNSD-a postupao u ranijim slučajevima kada su kadrovi njegove stranke bili glavni akteri raznih afera.

Sutra u 17 sati ispred Gradske uprave u Prijedoru će biti održani i protesti podrške Daliboru Pavloviću u organizaciji lokalnog SNSD-a. Kako će na ovo reagovati sami vrh stranke ostaje da se vidi, ali je dobro poznato da je SNSD jedva preuzeo vlast od DNS-a u ovom gradu, poznatom kao "bastionu DNS-a".