Gradsko vijeće Bihać: Adnan Habibija podnio incijativu za izgradnju fabrike vode na izvorištima Klokot i Privilica

Home

Gradsko vijeće Bihać: Adnan Habibija podnio incijativu za izgradnju fabrike vode na izvorištima Klokot i Privilica


U gradskoj vijećnici sa početkom u 9:00 sati počela je 13. sjednica Gradskog vijeća Bihać. Trenutna većina u Gradskom vijeću odbila je da se raspravlja o temi pitke vode u Bihaću u obliku Izvještaja po ovom pitanju.

Prema riječima vjećnika izvještaj nije spreman kvalitetno kako bi se o tome raspravljalo na kvalitetan način. O ovom problemu će se raspravljati u obliku informacije sa kojom će dirketor Jp “VodovodBihać d.o.o. upoznati vijećnike.

Takođe, s obzirom na ovu problematiku, kojim se građani Bihaća susreću iz godine u godinu vijećnika Adnan Habibijaje podnio incijativu za izgradnju fabrike vode na izvorištima Klokot i Privilica kao i pokretanje interventne-biohemijske laboratotije pri JP Vodovod Bihać.

Sam rad fabrike bi se sastojao iz više samostalnih postupaka. Prvo bi se odrađivalo mehaničko pročišćavanje, talozenje, filtriranje i dezinfekcija na samim izvorištima, a potom bi svejža i kvalitetna voda bez mogućnosti kontaminacije dolazi do slavina naših građana.

Samo na ovaj način može se dugoročno riješiti problem i zaštititi građane, te jednom i zauvjek riješiti se straha od vremenskih neprilika i velikih padavina.

 

(Izvor: uskdanas.ba)

Topic
Objavio: Pon, 11/09/2017 - 18:18

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top