Gradsko vijeće Bihać: Jedni pričaju lijepu zimsku priču, drugi nose teret vlasti (VIDEO)

U petak je održana konferencija za medije Gradske organizacije SDP-a Bihać, koja je u jednom svom dijelu odnosila se kritički prema gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom, ali i između redova se dalo naslutiti nezadovoljstvo vijećnika SDP-a u svojevrsnoj raspodjeli tereta vlasti kada je riječ o Gradu Bihaću.

Podsjetimo, prije Nove godine, svoju godišnju konferenciju za medije održala je i Gradska organizacija GS-a, na kojoj je bilo riječi o urađenom u protekloj 2017. godini, gdje je apostrofirano nekoliko aktivnosti uprave i ove strranke, a izdvojili su manifestaciju “Jesen u Gelenderima”, uređenje Pasarele i Winter park.

Podsjetimo, koncem ovog mjeseca će se navršiti tačno godinu dana kako je gradonačelnik Fazlić izdao rješenje o rušenju pojedinih bespravno izgrađenih objekata, ali i više od godinu dana od obećanja, od kojih je posebno naglašena i apostrofirano zaustavljanje urbicida u Gradu Bihaću.

Godinu dana nakon toga, imamo tri događaja koja su postojala i ranije i niti jedan korak u pomaku prema ispunjenju ključnog datog obećanja. Od gradonačenika imamo prijedlog o izgradnji BBI galerije što je potpuno u suprotsnosti sa datim obećanjima, ali i zaustavljenu gradnju dva objekta u užem centru grada od čega trenutno nema koristi niti grad, niti investitor, a građani po ko zna koji put izigrani. O Rješenju za rušenje bespravno izgrađenih objekata portal USN.ba će pisati za “rođendan Rješenja”.

Podsjetimo, trenutnu većinu i vlast u Gradu Bihaću čine GS, SDP, ASDA i DF, koji su prilikom formiranja vlasti potpisali sporazum koji se u najbitnijim stavkama ne poštuje.

Početkom 2017. godine, Klub vijećnika SDP-a je zatražio od gradonačelnika intenzivniju realizaciju sporazuma, Klub vijećnika ASDA potiho šuti, ali primjetno je nezadovoljstvo ovog Kluba posebno kada je riječ o radu direktora preduzeća i ustanova, ali i odnosu predsjedavajućeg vijeća i gradonačelnika prema njihovim inicijativama.

 

(Izvor: USN.ba)