Gradu Bihaću stigla podrška i pomoć iz Bijeljine

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je danas Miću Mićića, gradonačelnika Bijeljine.

Prva zvanična posjeta bijeljnskog gradonačelnika Bihaću bila je prilika da se čelni ljudi Bihaća i Bijeljine osvrnu na aktuelno stanje u državi, sa akcentom na uspostavu međusobne saradnje gradova Bihaća i Bijeljine u narednom periodu.

„Dobri odnosi uspostavljaju se u teškim vremenima i to se potvrdilo 2014. godine kada su Bišćani pomogli građanima Bijeljine za vrijeme velike poplave koja je tada potopila veliki broj gradova. Tu veliku gestu Bišćana građani Bijeljine nisu zaboravili i današnja posjeta bila je prilika da se prisjetimo tih dana, ali i da napravimo korak naprijed u našim međusobnim odnosima“ – istakao je gradonačelnik Fazlić.

Zahvalivši se građanima Bihaća na nesebičnoj pomoći tokom poplava 2014. godine, gradonačelnik Mićić istakao je da se danas Bihać i Bijeljina susreću sa migrantskom krizom u kojoj najviše ispaštaju lokalne zajednice poput Bihaća.

„Odlučio sam posjetiti grad Bihać i konkretno dati pomoć i podršku kolegi Fazliću u svijetlu ove aktuelne migrantske krize. Cijenim da trebamo pomoći i migrantima i građanima Bihaća i stoga sam odlučio izdvojiti 10.000 KM iz budžeta Bijeljine kao pomoć koju će Grad Bihać utrošiti tamo gdje je to najpotrebnije. Također, moja posjeta Bihaću ima za cilj da animira i ostale nivoe vlasti, od kantonalnih, entitetskih pa do državnih institucija i Predsjedništva BiH da dođu i pomognu migrantima i Gradu Bihaću koji se isključivo sami i sa pomoću  međunarodnih organizacija bore sa ovim problemom već evo godinu dana“ – kazao je gradonačelnik Mićić.