Grahić: Širenje glasina otežava potragu za El-Eminom Hadžićem

Potraga za 22-godišnjim El-Eminom Hadžićem, koji je nestao u četvrtak, 4. januara, na Ponijerima kod Kaknja još uvijek traje.

Zbog snijega, koji na pojedinim mjestima iznosi i više od dva metra, aktivna potraga je prekinuta, ali kako je u popodnevnom programu TV Alfa rekao Enver Grahić, iz Federalne uprave civilne zaštite, prešli su na pasivnu potragu. Na terenu je manji broj ljudi, ali se ipak intenzivno radi na prikupljanju informacija.

- Prema posljednjim informacijama, jutros su pripadnici Gorske službe spašavanja izašli na teren na lokalitetu Ponijera s psom tragačem i pas je u jednoj od vikendica našao trag osobe za kojom se traga, ispričao je Grahić.

Ove informacije još uvijek nisu provjerene i potvrđene.

- Policija provjeri svaku informaciju i na osnovu toga određujemo pravce djelovanja, pojasnio je Grahić.

On je apelovao na građane da sva saznanja prijave, ali da se suzdrže od širenja glasina, jer kako je rekao, to samo otežava i spasiocima i porodici.

- Sad su naše ekipe tačno na prostoru gdje je lice posljednji put i viđeno. Tu imamo i štab, a svi koji nešto znaju ili vide neka prijave na broj 122. Sada čekamo neke nove informacije kako bismo u tom pravcu intezivirali potragu, rekao je Grahić.