Gram je gram: Stranka za BiH dobila pojačanje, novi član čuven po jednoj izjavi

sasa

Abdulah Ilijazović je bio član NiP-a

Stranka za BiH u Brčkom je dobila "značajno pojačanje". Ovoj stranci je pristupio donedavni član NiP-a i zastupnik u Skupštini Brčko Distrikta Abdulah Ilijazović.

Ovo bi bilo jedno od uobičajenijh "presvlačenja dresova" kakvih je na stotine u BiH, a koja su u većini slučajeva rezultat neostvarenih ličnih ambicija, "umotanih u celofan" želje za demokratizacijom društva.

Ipak, ono što ovaj transfer izdvaja je Ilijazovićeva prošlost. Naime, on je svojevremeno bio optužen za nezakonitu trgovinu drogom. Onm je i otvoreno govorio o tome, a ostao je čuven po izjavi da je njemu "gram uvijek bio gram".

- Znam da sam zeznuo situaciju i ne mogu pobjeći od toga. Vjerujem da mogu pokazati kako čovjek, kada se okruži pravim ljudima, može uraditi nešto što mu je bilo nezamislivo prije tri godine. Samo da se zna, kod mene je gram bio gram. Poštenje prije svega, izjavljivao je "poštenjačina" Ilijazović nakon što je otkriveno da je bio diler.

Ipak, trenba napomenuti i da je Ilijazović učestvovao u razotkrivanju trgovine glasovima u Brčkom, a zahvaljujući i njegovom učešću u ovoj akciji pohapšeni su organizatori ove kriminalne aktivnosti.

Dobrodošlicu u SBiH iskazao mu je lično predsjednik ove stranke Semir Efendić, dok je Ilijazović izjavio kako je razlog napuštanja NiP-a "nedostatak demokratije u toj stranci".

- Smatram da ima premalo demokratije u stranci i zbog toga od danas ja više nisam član NiP-a. Svoj put ću usmjeriti ka nekom projektu koji će biti multietnički. Ne želim ničim da se ograničavam, pa tako ni time. Smatram da dobijam sve veću podršku od naroda, a sve manju od stranke. Zato ja ne osjećam da pripadam stranci Narod i pravda, rekao je Ilijazović povodom "transfera".