Zvizdić o Dodikovom crtanju: Granica na Drini bit će do sudnjeg dana

Iscrtavanje granica nazvao je igranjem sa slikovnicama

Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH danas je odgovarao i na pitanje u vezi najnovijeg crtanja granica od strane Milorada Dodika. On je rekao da je Dodik možda crtao granice gdje će biti 4G Plus mreža. Zvizdić je istakao da će granica na Drini ostati granica između BiH i Srbije do sudnjeg dana. Odnosno, granica izmedju dvije prijateljske i susjedne zemlje, piše Fokus.ba.

Kako kaže, BiH želi graditi odnose sa susjedima, ali na bazi poštivanja. Pozvao je susjede na pridržavanja međunarodnog prava i potpisivanje ugovora o granici sa Srbijom i Hrvatskom.

Povezivanje bh. entiteta s Kosovom nema ni hostorijsko, a ni pravno utemeljenje. Nosimo odgovornost da se svi potrudimo da otvaramo vrata budućnosti. Vrijeme je da na Balkanu pređemo na 5G, a sada smo izgleda na 2G kada je riječ o političkim odnosima”, kazao je Zvizdić.

Iscrtavanje granica nazvao je igranjem sa slikovnicama podsjećajući da smo kao malo čitali bajke i basne, ali da smo to prevazišli.

Ako neko razmišlja da mijenja granice onda je on najveći protivnik svih građana Zapadnog Balkana. Mi svi znamo kako se odluke na Balkanu jedino mogu mijenjati”, rekao je Zvizdić.

Zaključio je riječima da su dobre komšije oni od čijih se postupaka ne strahuje.

Izvor: