Grupa migranata provalila u dvije kuće u bihaćkom naselju Zavalje

Dana 11. januara 2019. godine Policijskoj stanici Bihać obratili su se S.M., rođena 1948. godine, i J.Dž., rođen 1964. godine, i koji su prijavili nasilni ulazak od strane nepoznatih lica - migranata u kuće locirane u mjestu Zavalje, Bihać.

Na lice mjesta upućeni su policijski službenici gdje su u kući, vlasništvo S.M., zatekli šest migranta dok su u kući J.Dž. zatekli dva migranta. Uviđaj na licu mjesta obavili su istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PS Bihać, te je utvrđeno da su isti uz pomoć fizičke snage i upotrebom podesnog predmeta ušli u navedene kuće. O događaju je upoznat tužilac Kantonalnog tužilaštva kao i Služba za poslove sa strancima kojima su predana sva lica, potvrđeno je iz MUP USK-a.

Dana 12.01.2019. godine Policijskoj stanici Bihać ponovo se obratio J.Dž. koji je prijavio ponovni nasilni ulazak u kuću lociranu u mjestu Zavalje.

Na licu mjesta policijski službenici zatekli su jednog migranta, dok su istražitelji obavili uviđajnje radnje, a migrant zatečen unutar kuće predan je Službi za poslove sa strancima.

Daljni rad na dokumentovanju krivičnog djela iz člana 184. KZ F BiH „narušavanje nepovredivosti doma“ nastavljaju istražitelji OKP PS Bihać.