Guardian objavio priču o migrantima koji tvrde da ih je pretukla hrvatska policija

Britanski Guardian objavio je uznemirujući video koji pokazuje kako je hrvatska policija pretukla migrante iz Alžira, Sirije i Pakistana koji su pokušavali preći iz BiH u Hrvatsku.

"Tražitelji azila iz Alžira, Sirije i Pakistana uhvatila je hrvatska policije dok su pokušavali preći granicu BiH i Hrvatske. Oni tvrde da su brutalno pretučeni i poslani natrag. Ovaj video pokazuje trenutke nakon napada", navedeno je u opisu videa koji je objavio britanski Guardian.

Na snimku se prvo čuje vrisak, a zatim migrant po imenu Sami, koji je sve zabilježio svojom kamerom, govori kako hrvatski policajci muče migrante i lome im kosti. Nakon toga, na snimku se vidi muškarac čije je lice prekriveno krvlju.

Sami je redakciji Guardiana ustupio video koji je snimio, a koji potvrđuje, kako se navodi, žalbe migranata iz Bihaća i Velike Kladuše o torturi kojoj su izloženi.

Guardian piše da su razgovarali s 50 migranata, a da je njih 35 ispričalo da ih je napala hrvatska policija. Većina migranata na ovom području nada se da će doći do Slovenije prije nego krene u Italiju, Austriju ili Njemačku.

Podsjećamo, Guardian je i u augustu ove godine objavio priču izbjeglica koje je pretukla hrvatska policija.