Amir (15) i Šejla (14) upoznali se preko Instagrama, gubi im se svaki trag

15-godišnji dječak Amir Čekrić iz Donje Orahovice kod Gračanice i 14-godišnja djevojčica Šejla Pašić koja je nastanjena sa porodicom u Tuzli u naselju Simin Han, posljednji put su viđeni u ponedjeljak oko 16:00 sati.

U večernjim satima roditelji dječaka su nestanak prijavili MUP-u TK, dok su isto učinili dan kasnije i roditelji djevojčice, prenosi Fokus.ba.

Amir Čekrić je učenik 1. razreda Mješovite srednje škole u Gračanici, u ponedjeljak je bio na nastavi, ali ne i na posljednja dva časa za koja je nešto kasnije majci rekao da nisu ni bila održana iako je nastava uredno održana. Djevojčica Šejla Pašić je učenica devetog razreda Osnovne škole u Slavinovićima.

– Koliko sam upoznata, njih dvoje su se upoznali preko Instagrama. Počeli su da se viđaju, Armin je krajem augusta bio kod nje kući, što su potvrdili i roditelji djevojčice. U ponedjeljak je Šejla došla u Gračanicu gdje se našla sa Arminom nakon čega su došli u Donju Orahovicu gdje i živimo, tada sam ih vidjela gdje sam sugerisala djevojčici da se autobusom vrati za Tuzlu kako se roditelji ne bi brinuli. Od tada ni mi ni njeni roditelji više nemamo nikakvu informaciju gdje su. Slučaj nestanka sam prijavila PU Slavinovići u ponedjeljak u 21:00 sat, a već u utorak ujutro sam bila u Tuzli gdje sam pronašla roditelje djevojčice, koji su jednako zabrinuti i nemaju nikakve dodatne informacije i oni su u utorak oko 14:00h prijavili nestanak kćerke, za Tuzlanski.ba navodi zabrinuta majka dječaka Mina Čekrić.

U Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova za Tuzlanski.ba je potvrđena informacija o prijavi nestanka Amira i Šejle.

Mole se svi oni koji imaju bilo kakve informacije o nestalim Amiru Čekriću i Šejli Pašić da kontaktiraju najbližu policijsku stanicu ili kontaktiraju majku dječaka na broj telefona 061 380-946.