fbpx Gužva na granicama na izlazu iz BiH

Gužva na granicama na izlazu iz BiH

Home

Gužva na granicama na izlazu iz BiH

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Kostajnica, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćava BIHAMK u izvještaju u 13.30 sati.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor.

Frekvencija vozila pojačanog je intenziteta na putevima prema lokalnim izletištima. Na planinskim prijevojima, kao i u usjecima, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnim putevima M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-17 Nemila-Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Zbog povremeno pojačane frekvencije vozila, bilježimo duža zadržavanja na mjestu izvođenja radova. Vozače molimo za strpljenje i razumijevanje.

Na magistralnom putu M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac, na mjestu izvođenja radova vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom, javlja Fena.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Objavio: Ned, 17/03/2019 - 14:43
Back to top