Gužve na graničnim prelazima i odroni usporavaju saobraćaj

Zbog radova na sanaciji udarnih rupa na dionici magistralnog puta M-4.2 Cazin - Velika Kladuša - granica sa R Hrvatskom na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Zbog biziklističkih utrka Mostar - Konjic - Tarčin - Kiseljak, te Beograd - Banja Luka iz BIHAMK-a upozoravaju vozače da budu oprezni

Pojačana je frekvencija vozila na većini putnih pravaca u našuj zemlji. Tokom dana i na većini graničnih prelaza očekujemo frekventniji saobraćaj. Napominjemo vozače koji putuju van zemlje da na vrijeme prekontrolišu da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice, napominju iz BIHAMK-a.

Pojačana frekvencija vozila na ulazu u BIH je na graničnim prelazima Velika Kladuša, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška, dok su na ostalim graničnim prelazima na ulazu i izlazu iz BIH zadržavanja, za sada, do 30 minuta.

U naredna tri dana etapno će se voziti biciklistička trka sa startom iz Mostara i ciljem u Orašju. Danas, prvog dana, biciklisti kreću u 9 sati iz Mostara i vozit će dionicu Mostar - Konjic - Tarčin - Kiseljak. Planirani dolazak u Kiseljak je oko 17 sati. Biciklisti će voziti uz policijksu pratnju, a iz BIHAMK-a mole vozače da budu oprezni.

Danas i sutra vozi se biciklistička trka Beograd - Banja Luka (via Bijeljina, Brčko, Doboj, Derventa i Prnjavor), pa vozače koji se budu kretali i tim dionicama također savjetuju da budu maksimalno oprezni.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog radova na sanaciji udarnih rupa na dionici magistralnog puta M-4.2 Cazin - Velika Kladuša - granica sa R Hrvatskom na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Zbog većeg odrona ili aktivnih klizišta, naizmjenično-jednom trakom saobraća se na putnim pravcima: Sarajevo - Foča (na lokalitetu Sijeračke Stijene), Banja Luka - Crna Rijeka i Lopare - Čelić.

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajamo puteve: Bihać - Bosanska Krupa, Konjic - Mostar, Jajce - Banja Luka, Bugojno - Novi Travnik, Rogatica - Višegrad i Turbe - Karanovac.