Hadžikadić pita gdje su nam prioriteti, mnogo je važnijih stvari od pjevačice ispred katedrale

sa

 Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić osvrnuo se na polemike oko nastupa pjevačice Lidije Bačić ispred katedrale u sarajevu.

Sudeći prema medijskim objavama i  društvenoj raspravi, "najveći problem" u Bosni i Hercegovini i Sarajevu je postao nastup izvjesne Lidije Bačić.

Nije nam problem što se sa prosječnom platom od 1 000 KM i prosječnom penzijom od 526 KM naši građani susreću sa enormno visokim cijenama goriva, hrane, električne energije i drugih životnih troškova, koje još i dodatno rastu, gurajući veliki dio stanovništva u siromaštvo!

Nije nam problem što se država susreće sa agresivnim nasrtajima naših komšija, koji putem instaliranih unutrašnjih satelita provode politike federalizacije i secesije, vršeći blokade, bezakonje i podjele!

Nije nam problem što su Bosna i Hercegovina i njeni građani u nedostatku institucionalnih odgovora onih koji imaju političku odgovornost, prepušteni sami sebi!

Svoju nemoć kao društvo iskazujemo pristankom na raspravu o marginalnim stvarima kao što je nastup pjevačice.

Pokažimo društvenu odgovornost i nacionalni ponos. Krenimo putem ozdravljenja, uklanjajući negativne procese i one koji ih generišu. Bosna i Hercegovina i njeni građani zaslužuju bolje.