Hafiska dova dvojici hafiza u Bihaću

haf

Čini nam posebno zadovoljstvo da s vama podijelimo radost i da vas pozovemo da prisustvujete velikom događaju, hafiskoj dovi dvojici hafiza u Bihaću.

U subotu, 12. novembra 2022. godine, u Gradskoj džamiji u Bihaću poslije podne-namaza bit će upriličena hafiska dova hafizima Abdullah-ef. Tričiću i Mirzi Šiljdediću u organizaciji Muftijstva bihaćkog, Medžlisa IZ Bihać i Medrese Džemaludin-ef. Čaušević, Cazin.

Iz njihove biografije

Hafiz Abdullah-ef. Tričić je pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini 22. oktobra 2022. godine uspješno položio cijeli Kur'an i tako stekao zvanje hafiza Kur'ana Časnog. Hifz je počeo učiti u medresi a muhaffiz pred kojim je učio hifz je hafiz Suad-ef. Šahinović. Rođen je 16.12.1993. godine u Velikoj Kladuši. Završio je medresu "Reis Džemaludin-ef. Čaušević" u Cazinu i Fakultet za Da'wu i Usulu-d-din na Islamskom univerzitetu u Medini. Dao je veliki doprinos radu udruženja bosanskih studenata u Medini. Posebno je bio aktivan i susretljiv sa našim bosanskim hadžijama kojima je služio tokom boravka na hadžu i bio od velike koristi organizacijskom timu hadža. Radi kao imam u džematu Vinica, Medžlis IZ Bihać. Sin je Sulejmana i Rezije Tričić. Oženjen je suprugom Migdadom i imaju jedno dijete. Četvero njegovih braće i sestara je završilo medresu a dvoje trenutno pohađa. I njegov brat Talha-ef. je hafiz Kur'ana a tradicija hifza se i dalje njeguje u njegovoj porodici.

Hafiz Mirza Šiljdedić položio je hifz pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini od 23.septembra do 7.oktobra 2022. godine. Počeo je učiti hifz 7.10.2020. godine u drugom razredu Medrese. Završio je sa memorizacijom Kur'ana 13.5.2022.godine. Muhaffizi su mu bili hafiz dr. Rifet Šahinović i hfz. Elmir Mehmedović. Sin je Ibrahima i Adine Šiljdedić. Rođen je 8.8.2004. godine u Bihaću. Sa roditeljima živi u mjestu Ružica u Bihaću. Završio je Osnovnu školu "Gornje Prekounje Ripač" a trenutno je učenik četvrtog razreda medrese „Džemaludin-ef. Čaušević" u Cazinu.