Hafiz Bugari: Ne vraćajmo se starim navikama, tegobi i stresu

.
Haifz Sulejman Bugari na svom zvaničnom Facebook profilu uputio je bajramsku čestitiku.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

 

“Ramazan-bajramska poruka za 2022: Ne vraćajmo se starim navikama, tegobi, umoru, dosadi i stresu

 

Sva hvala, zahvala, veličina i moć pripadaju samo Allahu, Gospodaru svih svjetova. Neka je Allahov blagoslov na Učitelja svijeta, Miljenika Muhammeda, a.s., na njegovu požrtvovanu porodicu, plemenite i bliske ashabe, prisne prijatelje i na sve one koji teže ka svojoj originalnosti.U moru duhovne zagađenosti, otuđenosti, sebičosti i nemilosti, Gospodar Svemilosni poslao nam je poseban dar – mjesec Ramazan; mjesec u kojem se ponudila ponovna prilika za osvješćenje, slobodu, ograđivanje od zla i stvarni odmor svakom biću.Svaki ozbiljan postač je taj odmor osjetio.

Ako želimo ramazanski živjeti i poslije ramazana, onda ponesimo dvije osobine kojima se postiže originalnost, stalni smiraj i odmor:

 

1. Praštajmo onima koji se o nama ogriješe i ne obazirimo se na uvrede i ljudske slabosti, jer svi žele ozdravljenje i imaju pravo na to. Ne uskraćujmo im.

 

2. Pomažimo svima samo radi Gospodara, ne očekujući ništa! Ako želimo da bajramujemo i da se dušom uvijek odmaramo, iskreno praštajmo, bit će nam oprošteno!

 

Posljednji Poslanik Muhammed, neka je mir na njega, je rekao: “Odmara se samo onaj kome je oprošteno!” Ramazan je bio uzrok oprosta svima. Ne vraćajmo se starim navikama, tegobi, umoru, dosadi i stresu! Bajram je! Radujmo se, vječno radosni bili! Bajram šerif mubarek olsun”, napisao je Bugari.