Halkić: Vijećnik SDP-a zbog kojeg je propao opoziv Abdića vratit će mandat ili biti isključen iz stranke

.
Ibrahim Kajtazović-Bato, vijećnik SDP-a u Općinskom vijeću Velike Kladuše, koji se nije pojavio na sjednici Vijeća i time je propala procedura opoziva načelnika Fikreta Abdića, bit će sankcionisan.

Zatražili smo da vrati mandat, da napusti Općinsko vijeće. To je najmanje što može. A ako to neće da uradi, bit će sankcionisan sto posto i to isključenjem iz stranke. Ja sam od prvog dana rekao da je takvo ponašanje, nedolazak na sjednicu, neprihvatljivo – rekao nam je Razim Halkić, predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Unsko-sanskog kantona.

 

Predsjedništvo SDP-a BiH u petak je donijelo odluku da raspusti Općinsku organizaciju ove stranke u Velikoj Kladuši i da bude uvedeno povjereništvo na čijem će čelu biti Aladin Ćerimović, predsjednik Kluba SDP-ovih vijećnika u Općinskom vijeću Velike Kladuše.

Zadužuje se rukovodstvo KO SDPBiH USK da u skladu sa Statutom SDPBiH i Etičkim kodeksom, hitno poduzme sankcije prema vijećniku Ibrahimu Kajtazoviću- Bati zbog djelovanja koje je za posljedicu imalo nanošenje velike moralne i ljudske štete svim članovima SDP-a BiH – saopćeno je iz SDP-a BiH.

 

Halkić je kazao da je povjereništvo dobilo sedam dana roka i zaduženo je da razgovara sa Kajtazovićem.

 

- Ja razumijem razloge koje je naveo za nedolazak, ali u ovakvoj situaciji morao je doći. Noć prije sam se čuo sa sva tri vijećnika SDP-a i rečeno je da je sve uredu – dodao je Halkić.

 

Pojasnio je da Kajtazović radi u privatnoj firmi i da je tvrdio da nije mogao izaći s posla.

 

Dodao je da se ta privatna firma nalazi u Velikoj Kladuši.

 

Na društvenim mrežama se na dan kada je trebala biti održana sjednica Općinskog vijeća Velike Kladuše 24. novembra pojavila fotografija koja aludira da je Kajtazović bio u Cazinu.

 

Halkić je kazao da je starog kova i ne pridaje puno pažnje društvenim mrežama gdje se izvlače i stare fotografije, te da je nije vidio