Haos na ulazu u Hrvatsku: Jedan Bosanac zamalo udario graničnu policajku, drugi probio rampu

.

Granična policija u Hrvatskoj imala je dva bizarna slučaja na granici s Bosnom i Hercegovinom koji su mogli završiti kobno.

Naime, kako je objavila Policijska uprava karlovačka, slučajevi su se dogodili na isti dan, odnosno 3. februar.

“26 godišnji bosansko-hercegovački državljanin je, upravljajući teretnim vozilom bez registarskih oznaka, krećući se iz Bosne i Hercegovine prema Republici Hrvatskoj, izbjegavajući graničnu kontrolu probio rampu na graničnom prijelazu te se udaljio prema unutrašnjosti. Policijski službenici zaustavili su ga na području Slunja.

Ubrzo nakon toga je 19-godišnji bosansko-hercegovački državljanin upravljajući kombi vozilom bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, krećući se iz Bosne i Hercegovine prema Republici Hrvatskoj, bez zaustavljanja, izbjegavajući graničnu kontrolu, na istom graničnom prijelazu ušao u Republiku Hrvatsku. Tom prilikom je na graničnom prijelazu bila i policijska službenica koja je skokom u stranu izbjegla nalet vozila. Nakon toga su policijski službenici na području općine Cetingrad zaustavili vozilo i tom prilikom se vozač dao u bijeg, ali je ubrzo uhvaćen”, navode iz PU karlovačka.

Dodaju još da je neimenovani 26-godišnjak dobio krivičnu prijavu zbog počinjenog krivičnog djela Oštećenje tuđe stvari, dok je 19-godišnji Bosanac dobio prijavu zbog počinjenog krivičnog djela Prisila prema službenoj osobi.