Haos u Bavarskoj: Pala hrpa snijega u Minhenu i okolini, otkazani svi letovi

.
Obustavljen je i javni prijevoz

Letovi u drugom po veličini njemačkom aerodromu otkazani su do podneva. Jak snijeg potopio je glavni grad Bavarske, a obustavljen je i javni prijevoz.

Obilne snježne padaline pogodile su južnu Njemačku u petak navečer i nastavile se jutros, uzrokujući velike poremećaje u aerodromu u Minhenu, drugom najprometnijem čvorištu u zemlji. Iz aerodroma su jutros saopćili da obustavljaju letove do podneva.

Oko 320 od 760 letova planiranih za subotu je otkazano, izvijestila je njemačka novinska agencija DPA. Zaposlenici aerodroma trudili su se zadržati barem jednu pistu u funkciji i bez snijega.

Njemačka meteorološka služba DWD prognozirala je dugotrajni snijeg do subote poslijepodne za veći dio Bavarske, s mjestimično očekivanim čak 30-40 centimetara snijega, "od čega bi velik dio trebao pasti tijekom noći u subotu".

 

Aerodrom zbog toga očekuje daljnja kašnjenja, rekao je glasnogovornik. 

Većina lokalnih autobusnih i tramvajskih linija otkazana je od petka navečer i do subote u Minhenu jer su se uvjeti na cestama pogoršali.

Gradska vatrogasna služba Minhena podijelila je fotografije na društvenim mrežama ranije tokom dana kako vatrogasci opremaju vatrogasno vozilo lancima za snijeg .

Stavljamo lance za snijeg kako bismo mogli što sigurnije doći do vas u bilo kojem trenutku - naveli su. 

 

 

 

Foto: X