Haos u Ljubljani se nastavlja: Demonstranti pokušali upasti u prostorije N1

asd
Grupa demonstranata u Ljubljani pokušali je večeras ući u redakciju N1 Slovenije, a jedan od nasilnika je razbio i staklo na vratima redakcije. U neposrednoj blizini redakcije bačen je i suzavac koji se proširio i u prostorije N1.

Prenos četvrtog protesta na Trgu republike u Ljubljani, koji je ekipa pratila uživo na web stranici n1info.si, moralo je biti obustavljeno. Pojedini demonstranti pokušali su provaliti u prostorije N1, a novinari su uspjeli spriječiti ulazak u redakciju u posljednji čas.

Nakon pokušaja ulaska u redakciju, morali su zaključati  vrata kako bi osigurali sigurnost tima. Prije toga, demonstranti su napali i jednog snimatelja na putu.

Protivnici vladinih mjera okupili su se i danas, četvrtu sedmicu zaredom, na Trgu republike u Ljubljani. Demonstranti, koji su bili na Trgu republike, tvrdili su da je ovaj put bilo manje ljudi jer je policija blokirala dolazak 30-ak autobusa u glavni grad Slovenije. Ljubljanska policija potvrdila je za N1 da je već privela jednu osobu, repera Zlatana Čordića – Zlatka. Policija je u jednom momentu počela koristiti vodene topove i suzavac nakon što demonstranti nisu poslušali naredbu da se raziđu, javio je reporter N1 Slovenija.

Uprkos ograničenju kretanja u nekim dijelovima Ljubljane, Bleda i okolice Brda kod Kranja, protivnici vladinih mjera pozvali su na proteste, koji su počeli u 15 sati, na Trgu republike, gdje se isprva mogla vidjeti samo šačica ljudi.

Foto: N1