Haos u Njujorku jer je nagradna igra krenula po zlu

.
Pojedinci u parku počeli su vršiti nasilje prema policiji i drugim osobama, rekao je Maddrey

 

Hiljade ljudi preplavile su Union Square u New Yorku i okolne ulice u haotičnoj sceni nakon što je popularni live streamer najavio "veliku nagradnu igru", a policija se borila da obuzda masu.

Događaj je organizirao Kai Cenat, najpoznatiji po svojim live streamovima na gaming stranici Twitch i YouTube videima. Ranije je na svom Instagram profilu najavio "veliko darivanje" u parku Manhattan.

Prije nego što je događaj počeo, snimke iz helikoptera prikazivale su ljude kako bacaju boce i stolice, penju se na krov ulaza u podzemnu željeznicu, stoje na automobilima i koriste aparate za gašenje požara.

Jeffrey Maddrey, najviši dužnosnik njujorške policije, rekao je novinarima da policija ispituje Cenata i da su moguće optužbe protiv njega, uključujući i poticanje nereda, prenosi Reuters.

Maddrey je rekao da ukupan broj uhapšenih još nije poznat, ali je policija napunila gradski autobus ljudima koji su privedeni. Nekoliko službenika i okupljenih je povrijeđeno, a Maddrey je rekao da je i sam pogođen predmetima koji su letjeli.

- Pojedinci u parku počeli su vršiti nasilje prema policiji i drugim osobama. Napadnuti su naši službenici - kazao je na konferenciji za novinare.

U videu objavljenom u četvrtak, Cenat je svojim pratiteljima rekao da će u nagradnoj igri biti podijeljeni računari i Playstation 5.

Cenat (21) ima 6,5 miliona pratitelja na Twitchu i četiri miliona pretplatnika na YouTubeu. Proglašen je "Streamerom godine" 2022. godine na dodjeli nagrada Streamy.

Foto: Twitter