Haos u šoping centru u Beogradu: Vakcinisani dobijaju poklon bon, prva u redu bila Jelena Karleuša

.

U Tržnom centru Ušće u Beogradu od jutros su se stvorile velike gužve s obzirom na to da je počela vakcinacija građana protiv koronavirusa bez zakazivanja.

Procjenjuje se da bi u trgovačkom centru Ušće na sat mogli vakcinisani oko stotinu ljudi, a punkt će biti otvoren svakog dana od 9 ujutro do 21 sat.

Kako javlja Nova.rs među prvima koji su se jutros vakcinisali bila je folk pjevačica Jelena Karleuša koja se vakcinisala Pfizerom. Karleuša je ranije bila poznata po svojim antivakserskim stavovima, ali čini se da se zbog korone predomislila.

Odlučila sam se baš sada vakcinisati jer smatram da je moja društvena odgovornost da svojim primjerom pozovem ljude i javne ličnosti da zajednički vratimo normalan život ne samo u Srbiji nego na čitavoj planeti, rekla je Karleuša nakon vakcinisanja, javlja b92.

Rekla je i kako ona nije antivakser. – Ja sam dobila epitet antivakserke, ja sam se pravdala i pravdala, na kraju sam prestala, kazala je Karleuša i dodala kako je pravi odgovor na to njezino današnje vakcinisanje.